Loading...
6 februari, 2013#

Vi är med “foreign white” igen!

Djärf’s Eroica

eroica_121022_1

eroica_121027-6

12 oktober 2012 föddes hon – tillsammans med fyra syskon, varav en vit bror.

680_eroica3

Vi har sedan drygt ett är tillbaka väntat och hoppats på hennes ankomst till världen och oss. En gång en vit siames … behovet kvarstår.

Inte lika kritvit som vår Daisy och hennes dotter och son var, och inte lika djupblå ögon, men…. de var unika har vi förstått. Hon är däremot lika tillgänglig och trevlig så vi hoppas och tror att hon kommer att bli en lika stor personlighet och oss lika kär.

Hennes farfars far träffade vi som nyimporterad från England så hans avkommor, liksom Wikritas i Norge, har funnits med i våra funderingar under hela den tid vi efter Daisys bortgång ägnat åt att leta “rena” (dvs med endast SIA i stamtavlan) foreign white över hela världen. Detta visade sig vara en i stort sett omöjlig uppgift, antalet är minimalt, varför vi till slut beslutade oss för att nyttja det vita Sverige kunde erbjuda.

Nu har vi alltså en foreign white igen och målet att få henne att trivas och må bra hos oss – och att låta henne delta på en eller annan utställning för att visa upp sitt fina temperament t ex – verkar inte svårt att nå. Framtidsvisionen däremot, att skaffa kunskap om och möjligheter för att skapa riktigt vita avkommor efter henne, är än så länge väldigt diffus och osäker.

 

 

One Comment

  1. http://whitesiamese.net/
    Hejsan,vad roligt att ni också tycker om fw, skickar en länk där finns det många bilder m.m. Kanske ni vill vara med?
    Ha det gott och vi kanske syns nån gång i nåt sammanhang.
    Hälsningar Sofie och så Goofy förstås,(pappa katt)

Leave a Comment